KADIN GİRİŞİMCİLER İŞBİRLİĞİ YAPTI.

Kadın girişimci Leyla Sayar, Beylikdüzü Pazar İstanbul'da yeni bir festival düzenleyecek. Sayar, tekstil ve festivali bir araya getirerek 90 festivale imza attı. Kadınlara ilham veren Sayar, 100. festivaline yaklaşıyor ve Türkiye festivaller ülkesi oldu. Ley's Festival, kadınlara destek oluyor ve büyümeye devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2024 13:36
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2024 13:36
istanbulnews.com.tr

Planladığı festivallerle ilgili bilgi veren Leyla Sayar, Önümüzdeki günlerde yine kadın bir girişimci olan Serap Durmuş’un yatırımı ile faaliyete geçen Beylikdüzü Pazar İstanbul’un üst katında bulunan fuaye alanında Beylikdüzü ilçesindeki ilk  festivalimizi yaparak sürekliliği olan yeni bir ilçeyi daha rotamıza ekleyeceğiz. Pazar yerindeki esnaf ile iyi bir ilişki kurarak pazar yerinde bir farklılık yaratan ve pazar esnafına da destek olmak amacıyla Tisad firması sahibi Serap Durmuş’un değerli yardım ve katkılarıyla sosyal sorumluk projeleri de dahil yeni festival alanımız için keyifli bir çalışma yürütüyoruz.” dedi

Birçok kadına ilham olan girişimci Leyla Sayar: Türkiye festivaller ülkesi oldu;  Tekstil ile festivali bir araya getiren Ley's Festival Kurucusu Organizatör Leyla Sayar, 7 yılda 90 muhteşem festivale imza atan başarılı bir girişimci... Birçok tekstil markasını festivallerle kadınların ayağına götüren Sayar, "Ley’s Festival bu yıl 100. festivaline yaklaştı. Türkiye festivaller ülkesi oldu" dedi. İşletme fakültesinden mezun olan Leyla Sayar, 35 yaşında kurumsal hayatın kendisine uygun olmadığını anlayarak, iş hayatına son verdi. 'Neler yapabilirim' diye kendisine soru soran Leyla Sayar, sevdiği bir alan olan tekstil işine girmeye karar verdi. Küçük bir bütçeyle haşema üretmeye başlayan Sayar, kısa sürede sektörün en iyisi oldu. Bununla yetinmeyen Sayar, organizasyon işine de el atınca, yapılmayanı yaptı ve tekstil ile festivali bir araya getirdi. Yüzlerce firmayı bir araya getirerek, Türkiye'nin her yerinde festivaller düzenleyen Leyla Sayar, bu başarısıyla birçok kadına da ilham oldu.

"KENDİME HAŞEMA BULAMAYINCA BU İŞE GİRDİM" Ley's Festival'in çıkış hikayesini anlatan Sayar, "Güzel giyinmeyi, herkesten farklı olmayı çok seviyordum. Kendime uygun kıyafetleri de bulamıyordum. Aslında bu iş kendime güzel haşeme bulamamamdan çıktı ve ben haşema üretmeye başladım. Küçük bütçeyle başladığım işimi ilerlettim ve organizasyon işine geçtim. Şu an Ley’s Festival 7 yılda 90 muhteşem festivale imza attı. İlk girişimimizde 40 firmayı zorla bir araya getirdik. Ancak şu an 90. festivalimizi bitirdik. Çok güzel işler yaparak, binin üzerinde girişimci kadınla ticaretimize devam ediyoruz" şeklinde konuştu. "HEDEF KİTLEMİZ KADINLAR" Modayı takip eden, alışveriş yapmaktan hoşlanan, kendine özen gösteren tüm kadınlara hitap ettiklerini ifade eden Sayar, "Hedef kitlemiz kadınlardır. Festivali düzenlerken bazı zorluklar da olabiliyor. Enerjimizin uyumlu olduğu doğru markaları bir araya getirebilmek bu işin en büyük handikabı olabilir. Pozitif, üslubu düzgün, güler yüzlü, işini aşk ile yapan marka sahiplerini dahil ettiğimiz festivaller her zaman çok iyi sonuçla bitiyor. Karşılaştığımız zorlukları çözemediğimiz hiç olmadı. Bizim iş ortaklarımız anlayışlı, halden anlayan ve her zaman çözüm odaklı olmuşlardır. Festivali planladığımız lokasyondaki tarih ve süreci portföyümüzdeki girişimci kadınlar ile ortak platformumuzda  paylaşıyor ve en doğru markaları seçerek süreci birlikte tecrübe ediyoruz. Onlar festivalde satışlarını yaparken bizde büyüdüklerini izleyerek mutlu oluyoruz" ifadelerini kullandı.

"BİRÇOK KADINA CESARET VERDİM" Kadın olmanın işine büyük etkisi olduğunu anlatan Sayar, "Güçlü ve ilham veren bir kadın olarak anılmamdan ötürü etrafımdaki yüzlerce kadına cesaret verdiğimi, binlerce kadının ağzından duydum. Bununla onur duyuyorum. Bu beni daha da yüreklendirerek, daha fazla markaların olduğu büyük festivaller planlamaya itti. Ve Ley’s Festival bu yıl 100. festivaline yaklaştı. Türkiye festivaller ülkesi oldu. Benim için bir işi planlamanın ilk adımı daimi olabilme ihtimalinden  geçiyor. Gelenekselleştirebileceğimi düşündüğüm  il veya ilçelerde ilk adımı attıktan sonra mutlaka arkasını getirdiğimiz birçok festival mekanımız oldu. Bir iki tane örnek vermem gerekirse Çengelköy festivalimizi aynı mekanda 6 yıldır her 2 ayda bir mutlaka kuruyoruz. Yani sürdürebilirlik ilk hedefimiz.” dedi.   "KADINLAR TARAFINDAN SEVİLEN BİR SAYFAMIZ VAR" Planlarından da bahseden Leyla Sayar, "Hayata geçirmek istediğim katma değeri yüksek çok değerli  bir projem var. Zaman içerisinde sizinle mutlaka paylaşmak  isterim. Sosyal medyada kadınlar tarafında sevilen bir sayfamız var. Hiç reklam yapmasak dahi Ley’s Festival müdavimi tatlı müşterilerimiz nerede olursak olalım bizi mutlaka bulup alışverişlerini markalarımızdan yaparlar. Çok daha geniş kitlelere ulaşabilmek için reklam bütçemizi oldukça yüksek tutuyoruz" diye konuştu. "HERKES BAŞARILI OLDUĞU İŞTE İSTİKRAR SAĞLAMALI" Festivallerde karşılaştığı özel anları anlatan Sayar, "Böyle bir tane an yok anlar var diyebilirim. Yüzlerce kadının yüzünde başarmış olmanın verdiği gurur ve mutluluğu görmek beni en çok gururlandıran anlardır. Birçok kadın 'ben de festival düzenlerim'  diye adım atıyor ancak finalde mağdur olmuş, aradığını bulamayan, hüsrana uğrayıp cesaretini yitiren birçok marka ile kalıyor. Ve çoğunlukta olan: Mağduriyeti görmezden gelip ısrarla devam etmeye çalışarak zamanla piyasadan siliniyor. Herkes başarılı olduğu işte istikrar sağlamalı. Bir başarısız festivalin ikincisi olmuyor." dedi.